Het échte kerstgevoel begint..

Printen

Nieuwsbrief #7       -        November 2019

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Je leest de intro van de nieuwsbrief van jouw Wereldwinkel Stede Broec! Boordevol nieuws, acties en achtergrondverhalen. Wat heeft onze inkoopgroep meegenomen naar Stede Broec? Wat zijn actuele acties? En hoe zit het nou precies met de mensen en hun verhalen achter onze producten? Spijker jezelf bij en laat jezelf niets ontgaan. We informeren je in deze nieuwsbrief!

Afbeeldingsresultaat voor everytime time you spend money"Kerstmis in zicht! 

Staat de boom al? Vast wel! En de stal? Wat ons betreft kan het nooit kerst genoeg zijn! Met op de eerste plaats natuurlijk de kerstgedachte. Jij, als onze trouwe nieuwsbrieflezer, houdt die gedachte niet alleen met kerstmis in stand maar ook daarna (en ervoor!). Want met elke aankoop in jouw Wereldwinkel maak je de wereld al een beetje mooier.

En dat gebeurt vrij direct! Want dankzij gecontroleerde eerlijker handelslijnen komt jouw geld linea recta ten goede aan het baanbehoud en levensonderhoud van de maker van hetgeen jij bij ons gekocht hebt. En exact daar kwam de inspiratie vandaan voor de advertentie (van hierboven) die een mooi plekje kreeg in de Streekhofkrant. Met een beetje liefde voor elkaar en zonder oogkleppen op, bewuste aankopen doen. Hoeveel mooier kun je het kerstfeest beginnen? Nou, door niet te vergeten om nóg meer kerst in huis te halen! Of de kerstversiering bij iedereen in de rondte te strooien als confetti. Want ons winkeltje is weer gevuld met de leukste kerstaccessoires van heinde en verre. Dat kun je wel aan onze inkoopgroep overlaten! In deze nieuwsbrief geven we een tipje van de sluier. Maar het beste waai je zelf even binnen. Om die kersgedachte rond te laten zingen. Laat die kerst maar komen!

CADEAU INSPIRATIE

Voor een ander. Of jezelf!

[ACHTERGRONDVERHAAL] Divine Chocolate Ltd

Afbeeldingsresultaat voor divine chocolate logo"Het lijkt wel alleen maar Tony wat de klok slaat in fairtrade chocoladeland, maar lang voordat Tony het overgrote deel van onze chocoladeschappen kwam bezetten met zijn goddelijke verschijning, maakten we de blits met chocolade tabletten van Divine Chocolate.

Divine Chocolate is opgericht door een coöperatie van cacaoboeren en partners. Het verkoopt fairtrade chocola gemaakt van cacao uit Ghana. De boeren die deze cacao verbouwen, zijn voor 45% eigenaar van Divine. Dit is uniek in de wereld. De cacaoboeren zijn verenigd in een coöperatie: Kuapa Kokoo. De cacao van Kuapa Kokoo wordt verwerkt door Divine , maar ook door andere fairtrade bedrijven.

Voor de komst van Divine waren de cacaoboeren geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao van de boeren, maar betaalden hen pas maanden later of zelfs helemaal niet. De boeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao en werden bedrogen met valse gewichten. Nu krijgen de cacaoboeren van Kuapa Kokoo een goede, gegarandeerde prijs voor hun cacaobonen en een jaarlijkse bonus. In iedere dorpsgemeenschap is een lokale vertegenwoordiger gekozen, die verantwoordelijk is voor de weging en kwaliteit van de cacaobonen en voor de betaling. De boeren hebben hierdoor zelf de controle en zijn niet meer afhankelijk van de inkopers.

Voor de komst van Kuapa Kokoo hadden de meeste boeren geen toegang tot gezondheidszorg, schoon drinkwater of elektriciteit. Veel dorpsgemeenschappen hadden ook geen basisschool, bij gebrek aan leraren en schoolboeken. Kuapa Kokoo zet zich in voor de realisatie van deze basisvoorzieningen in zoveel mogelijk dorpsgemeenschappen. Ook wordt er educatie gegeven o.a. op het gebied van voeding, hygiëne en nieuwe en betere landbouwmethoden. Daarnaast zet Kuapa Kokoo zich in voor het verbeteren van de positie en participatie van vrouwen.

De cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van Divine. Ze delen hiermee in de winst van Divine en hebben ook invloed op de bedrijfsvoering. De cacaoboeren hebben 2 vertegenwoordigers in de directie van Divine. Bovendien krijgen de boeren kennis van de cacao-industrie en hebben ze een stem in de markt van chocola.

Speciaal voor deze kerstdagen heeft onze Food-inkoopgroep de nieuwste chocoladelijn van Divine meegenomen. Zoals een sjiek doosje Dark Chocolate Crumbly Fudge of Milk Chocolate Salted Pretzels, Smooth Dark Mint Thins, Smooth Milk with Gingerbread Crisp of Smooth Dark with Tangy Clementine. Of een proeverijtje! Daar kun je mee binnenkomen op elk kerstbezoek!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Op zoek naar een last minute Kerstpakket?
STOP MET ZOEKEN!

Mooie, gunstig geprijsde pakketten, door jouzelf samengesteld al dan niet met hulp van ons, daar kunnen wij voor zorgen. Of kies een pakket dat wij al voor je samengesteld hebben. De boeren en andere producenten van onze fairtrade producten zijn hiermee geholpen en kunnen hierdoor werken aan hun toekomst en die van hun kinderen.

Een mooi begin van een fijne eerlijke kerst! 

 

Nieuwsgierig? Waai bij ons langs voor een indruk van de mogelijkheden! We doen graag een stapje extra voor onze producenten van heinde en verre. En daar pluk jij dan weer de vruchten van!

EINDEJAARSAGENDA

vrijdag 20 december uitverkoop kerstartikelen
maandag 23 december hele dag geopend!
dinsdag 24 december geopend tot 16.00 uur
zaterdag 27 december start uitverkoop
dinsdag 31 december geopend tot 16.00 uur
maandag 6 januari gesloten i.v.m. balansen

 

Afbeeldingsresultaat voor every time you spend money"

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

 

 

 

 

 

 

Powered by AcyMailing