Het is Fairtrade Week! Boordevol actie & beleving

Printen
top2017

Nieuwsbrief 6               Oktober 2019

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Je leest de intro van de nieuwsbrief van jouw Wereldwinkel Stede Broec! Boordevol nieuws, acties en achtergrondverhalen. Wat heeft onze inkoopgroep meegenomen naar Stede Broec? Wat zijn actuele acties? En hoe zit het nou precies met de mensen en hun verhalen achter onze producten? Spijker jezelf bij en laat jezelf niets ontgaan. We informeren je in deze nieuwsbrief!

Het is Fairtrade Week!

Afbeeldingsresultaat voor fair trade week 2019Viel het jou ook al op toen je door de supermarkt wandelde? Er zijn allemaal fairtrade producten in de aanbieding! Niet gigantisch, want de marge is klein maar het geeft velen net dat extra zetje om nu eens niet zoals altijd voor de goedkoopste maar de betere (en beter geprijsde) optie te kiezen. Daar doen wij in jouw Wereldwinkel natuurlijk ook aan mee! Fairtrade Week Actie: 10% korting op diverse wijnen, thaise witte rijst noedels, biologische pandan rijst en de prachtig geborduurde tasjes uit de Himalaya gevuld met fijne thee!

Happy Fairtrade Week!

De geborduurde theetasjes uit de Himalaya zie je hieronder. Lees meer over dit bijzondere product in het achtergrondverhaal verderop in deze nieuwsbrief!

Afbeeldingsresultaat voor thee himalaya tasje

ZATERDAG 2 NOVEMBER: ZILVERSMID DAMBAR OP BEZOEK

Het was al in diverse kranten te lezen maar een laatste reminder is nooit weg: Aanstaande zaterdag is de Nepalese zilversmid Dambar bij ons in de winkel van 12.00 - 17.00 uur. Uiteraard met een splinternieuwe collectie zilverwaar maar hij neemt ook zijn atelier-on-the-go mee zodat er direct zilver gesmeed of aangepast kan worden op verzoek. Dat maak je niet vaak mee! 

Een groot deel van de opbrengst gebruikt Dambar om de armste mensen in zijn land te helpen. Door de enorme aardbeving van een paar jaar geleden zijn nog steeds veel mensen dakloos en veel kinderen hebben geen ouders meer. Voor deze kinderen is inmiddels met Dambars hulp een klein opvanghuis, tevens schooltje gebouwd.

Uiteraard werkt Dambar conform de Fairtrade-normen. Hij biedt werk aan zo'n 14 tot 20 werknemers van de laagste kaste, die daardoor hun gezin kunnen onderhouden. De economie begint beetje bij beetje weer op orde te komen. Door de directe verkoop van zijn sieraden in Nederland kan Dambar zijn mensen ook het komend jaar weer aan het werk houden. 

nieuwe ontwerpen

Dit najaar hebben Dambar en zijn team een aantal nieuwe sieraden ontworpen. Hieronder tonen we je een voorproefje! Maar de uitgebreide collectie zie je natuurlijk alleen zaterdag bij ons in de winkel ;-) 

            

29 November 10.00 - 20.00 UUR: BLACK FAIRDAY

Wegens succes in de herhaling: Black Fairday! Met extra ruime openingstijden zetten we de aanloop naar de kerstperiode in op black friday met onze Black Fairday op vrijdag 29 november van 10.00 tot 20.00 uur.

Een last minute cadeautje namens Sint? Of alvast wat pracht voor tijdens Kerstmis? Profiteer alleen deze Black Fairday van maar liefst 20% korting op het totale assortiment! Van de prachtigste beelden tot de fijnste wierook en de meest bijpassende symbolen tot de fleurigste sfeermakers, de knuste sjaaltjes en de mooiste sieraden. Je vindt het in jouw Wereldwinkel. Is het niet alleen voor jezelf dan wel voor iedereen om je heen!

Of ben je vooral fan van onze food-afdeling? Daar ontvang je de hele dag door een fijne 10% korting! Van het onderste tot het bovenste schap, dus van thee tot chocola en rijst tot koffie.

Graag tot Black Fairday!

Op zoek naar een (h)eerlijk Kerstpakket?
STOP MET ZOEKEN!

Mooie, gunstig geprijsde pakketten, door jouzelf samengesteld al dan niet met hulp van ons, daar kunnen wij voor zorgen. Of kies een pakket dat wij al voor je samengesteld hebben. De boeren en andere producenten van onze fairtrade producten zijn hiermee geholpen en kunnen hierdoor werken aan hun toekomst en die van hun kinderen.

Een mooi begin van een fijne eerlijke kerst! 

 

Nieuwsgierig? Waai bij ons langs voor een indruk van de mogelijkheden! We doen graag een stapje extra voor onze producenten van heinde en verre. En daar pluk jij dan weer de vruchten van!

ACHTERGRONDVERHAAL: Thee uit de Himalaya

De biologische thee in de mooie tasjes uit Nepal komt heel van de hoogvlakten uit de Himalaya! Daar wordt het verbouwd en verwerkt, zonder gekke toevoegingen. De tasjes voor de thee worden gemaakt door New Sadle.

Deze organisatie is opgericht in 1989 en heeft zichzelf als doel gesteld om ex-lepra patiënten in Kathmandu (Nepal) te genezen én aan een baan te helpen. Daarnast wordt er medische zorg gegeven aan mensen met een ernstige handicap. Ex-Lepra patiënten zijn door hun vroegere ziekte getekend en worden vaak verstoten, gemeden en veroordeeld tot een leven als bedelaar. Om deze mensen te reïntegreren in het normale leven werd een revalitatiewerkplaats gestart. Hierdoor zijn reeds tientallen ex-leprapatiënten, die moeilijk aan werk konden komen of die moe of ziek waren van het bedelen, uit de isolatie en verdrukking geholopen.

De werkplaats van New Sadle is aangesloten bij de Fair Trade Group Nepal

Deze foto geeft een kijkje in de keuken van de werkplaats van New Sadle. Klik hier voor een uitgebreider beeldverslag!

 (nog een paar dagen!) Oktober: Wijnmaand  

wijnenWijn kan natuurlijk in elk seizoen maar tijdens de knusse avondjes is een rood wijntje natuurlijk uitermate op zijn plaats. Zou Oktober daarom de mondiale Wijnmaand zijn? Nee niet echt, dat schijnt meer te maken te hebben met de oogst van druiven die in oktober in volle gang is. De druiven voor de wijnen van diverse Fairtrade boerderijen worden bijeengebracht bij Piekenierskloof Wine Company. De wijnmakers maken er daar voor jou de beste wijn van. En dat proef je!

Profiteer de hele maand oktober van onze wijnaanbieding:

** ALLE WIJNEN **
10% KORTING

Santé!

NAJAARSAGENDA

zaterdag 2 november  Zilversmid Dambar uit Nepal in de winkel
vrijdag 29 november  Black Fairday | 10.00 - 20.00 uur
woensdag 4 december Koopavond
donderdag 5 december   geopend tot 16.00 uur
zaterdag 7 december Wereldse Kerstmarkt in 't Rigtershof
maandag 23 december hele dag geopend!
dinsdag 24 december geopend tot 16.00 uur
dinsdag 31 december geopend tot 16.00 uur
maandag 6 januari gesloten i.v.m. balansen

 

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2018

 

 

 

Powered by AcyMailing