Nieuwsbrief 2, April 2019

Printen

 

top2017

Nieuwsbrief 2              April 2019

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Dit is de nieuwsbrief voor de klanten van de Wereldwinkel Stede Broec. Via deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over nieuwe producten of acties. Wat is er nieuw binnen gekomen? Welke acties staan gepland? Zo bent u als een van de eersten op de hoogte van onze aanbiedingen.

Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Via onze site kunt u die mailen.

                                     Pasen

Maak de Paasdagen Fairtrade met producten uit de Wereldwinkel.

Voor Pasen en de Paastafel heeft de Wereldwinkel veel leuke versieringen.  Sier-kippen van aardewerk  in allerlei vormen en maten. Vilten eierwarmers en vilten dieren.

Samen gezellig met je familie ontbijten aan een vrolijk gedekte tafel. Zeker als je weet dat de makers van deze artikelen met jouw aankoop een beter bestaan kunnen opbouwen.

 
                                                    Sjaal met een verhaal: Handmade – fairmade – fairtrade

Behalve sjaals maken deze Nepalese vrouwen ook vilten artikelen , zoals eierwarmers, (hand)poppetjes, onderzetters en armbanden.

De sjaals van ‘Sjaal met  Verhaal’ worden gemaakt in Nepal en Thailand en bieden vrouwen in deze twee landen werk. Handgemaakt en vol liefde, omdat de vrouwen door ‘ Sjaal met Verhaal’ werk hebben. Hip en kleurrijk, zo zijn de sjaals en de andere vilten producten van ‘Sjaal met Verhaal’ het beste te omschrijven. In de winkel liggen bijzondere sjaals van wol /vilt op zijde en kleurrijke sjaals, van katoen en acryl, die worden gemaakt in twee kleine weverijen in de Kathmandu-vallei door alleenstaande vrouwen of moeders die tijdens de schooluren kunnen werken, waardoor hun toekomst er heel anders uitziet.

Omdat de sjaals geborsteld worden, lijkt het alsof ze van wol gemaakt zijn. Ze vallen                                                          zacht en soepel.

Daarnaast worden er projecten ondersteund als een kinderhuis en een medische post in Nepal.

De Wereldwinkel verkoopt sjaals, eierwarmers, vingerpopjes en vilten beestjes . Wij verkopen ook  producten van ‘Mooi Vilt’, dat word ook gemaakt in Nepal. Met name de vilten onderzetters, klein en grotere model  ‘zonnebloem’.

                                                                             Foodaanbieding in april

De appelsap, sinaasappelsap en tropisch sap met 10 % korting in de maand april.

Tropisch fruit:

In de tropen is de zon intens en weldadig warm. Hij geeft smaak aan een fascinerende variatie aan fruit. Van stekelige ananassen tot fluweelzachte mango’s. In dit sap proef je maar liefst vijf soorten. Allemaal verbouwd door boeren uit landen rond de evenaar. Ze zorgen goed voor hun fruit, want ze krijgen er een eerlijke prijs voor. Dat zorgt voor een heerlijk sap: fris, zoet en fruitig.

Wereldwinkel Stede Broec verkoopt Seepje op de open dag van ’t Radje

op zondag 28 april 2019

Op de open dag van Zorgboerderij ’t Radje in Venhuizen staat wereldwinkel Stede Broec met Seepje wasmiddel en schoonmaakmiddel, potloodjes, metalen autootjes, allemaal recycle materiaal.

Zo werkt Seepje

Seepje wordt gemaakt van de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht die in Nepal voorkomt. Voor de was zijn er de Seepje Superschillen en het vloeibare wasmiddel voor de witte en de bonte was in verschillende geuren.

Ook goed om te weten: de schillen verruimen de kledingvezels, wat het gebruik van wasverzachter overbodig maakt.

Naast het wasmiddel heeft Seepje ook allesreiniger

Zo poetsen we dus ook de wereld schoner én mooier… Goed voor ons milieu én goed voor de producenten in Nepal die voor hun werk een eerlijk loon ontvangen.

Voor meer informatie, kijk op www.seepje.com

Symbool Beeld Familieband

Pas een aantal decennia geleden werd in Zimbabwe ontdekt dat Serpentijnsteen prima basismateriaal is voor het maken van beelden. Met gevoel voor precisie en de juiste verhoudingen vormen de kunstenaars uit deze bijzondere steen diverse familiebeelden en beelden als Hippo het nijlpaard met zijn gladde volle lichaam. Dankzij de combinatie van de prachtige kleuren en patronen én creativiteit van de kunstenaar, is elk beeld uniek.

Beelden van een familieband met 1 of 2 ouders met kinderen, beelden van liefde, beelden van de denker, beelden van dansers maar ook beelden van dieren. Voor elke situatie een krachtig beeld ter versterking /verduidelijking van het gevoel wat wordt bedoeld.
Producent Amandla (Zimbabwe). Amandla betekent kracht en vermogen en dit is wat Amandla wil mensen in hun eigen kracht laten staan en groeien.

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2018
Powered by AcyMailing