Nieuwsbrief 1, februari 2019

Printen

 

top2017

Nieuwsbrief 1              Februari 2019

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Dit is de nieuwsbrief voor de klanten van de Wereldwinkel Stede Broec. Via deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over nieuwe producten of acties. Wat is er nieuw binnen gekomen? Welke acties staan gepland? Zo bent u als een van de eersten op de hoogte van onze aanbiedingen.

Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Via onze site kunt u die mailen.

14 februari Valentijnsdag

Over de oorsprong van Valentijnsdag doen er een aantal verschillende verhalen de ronde, maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Iedereen weet nu wel dat we op 14 februari een geliefde of dierbaren kunnen verrassen met cadeautjes, kaartjes, bloemen en lieve wensen.

Hieronder een aantal voorbeelden.

Onze artikelen zijn fairtrade gecertificeerd en geven de makers de garantie voor een goed loon en goede werkomstandigheden. Sommigen zijn aangesloten bij een coöperatie, zijn een familiebedrijf of zijn een collectief begonnen. Met uw aankoop steunt u het fairtradesysteem en helpt u om armoede de wereld uit te krijgen.

Foodaanbieding in februari

Bereid, als verrassing, eens een heerlijke maaltijd voor je geliefde(n).
Voor een smakelijk Indiaas gerecht of lekkere soep zijn alle Kruidenpasta’s deze maand in de aanbieding met 10% korting!


Scrap-rozen voor Valentijnsdag

Verras je geliefde met een mooie roos van ‘scrap metal’. De wereldwinkel heeft veel producten van ‘scrap metal’. Vogels en andere dieren in alle soorten en maten. Stuk voor stuk vervaardigd van ‘scrap metal’, ofwel in stukken gezaagde delen van oude auto’s en oliedrums die zodoende worden hergebruikt voor artistieke objecten voor binnen en buiten.

 Van oudsher kent Zimbabwe een sterk artistiek erfgoed. Dat is niet alleen te zien aan de beeldenproductie, maar ook aan de waarheidsgetrouwe manier waarop de ‘scrap metal’ objecten zijn gemaakt: een uil is een uil en een ooievaar is een ooievaar. Deze Zimbabwaanse traditie van creatief vakmanschap is zeker opvallend en wordt door de omringende landen niet geëvenaard. De meerwaarde van de kunstwerken ligt dan ook in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen.

 De kunstobjecten van ‘scrap metal’ vinden hun oorsprong in de Township Art: van afval producten en objecten maken waardoor de makers op eenvoudige wijze een boterham kunnen verdienen. Ondertussen is de Township Art uitgegroeid tot een levendige handel in objecten van ‘scrap metal’. De objecten zijn opgebouwd uit diverse onderdelen. Zo worden de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een vogel eerst uit het metaal gezaagd en vervolgens met een lasapparaat samen gevoegd. Tot slot wordt het object eventueel afgewerkt met vernis voor de glanzende ‘touch’.

Olifanten brengen geluk

Een olifant heeft vele betekenissen, hij staat voor:
geduld, kracht, een stevige basis, een lang leven, rijkdom , trouw, goede herinnering,  verstandigheid, huwelijkstrouw, een goede samenwerking en succes. En met zijn slurf omhoog, brengt een olifant ook nog veel geluk !

Symbool

Olifanten zijn groot, krachtig, intelligent en zijn daardoor een symbool voor geluk geworden.

Omdat olifanten oud kunnen worden, zijn ze ook het symbool van het overwinnen van de dood.
Als men een olifant plaatst op een plank of vlak bij een deuropening dan zal dit geluk brengen. Daarnaast geloven sommige mensen dat het aanraken van de slurf van de olifant geluk brengt bij zaken of op reis.

Oosten

Zowel de mensen uit India als uit China geloven dat de olifant geluk brengt. Dat een olifant geluk brengt, komt dus uit het oosten. In het hindoeïsme heeft de god van voorspoed en wijsheid, Ganesha, de kop van een olifant. Volgens het boeddhisme kondigde een witte olifant de geboorte van de Boeddha aan.

Chinese boeddhisten geloven in een god die Guan Yin heet. Guan Yin gaat in het wit gekleed en rijdt op een olifant. Guan Yin helpt in tijden van nood en staat voor liefdadigheid en medelijden. Voor Chinezen staat het rijden op een olifant gelijk aan het gevoel van gelukkig zijn. In China geldt de olifant ook sinds oudsher als symbool van kracht en wijsheid.

Over de slurf van de olifant doen verschillende verhalen de rondte. Over één ding is men het eens. Als de olifant zijn slurf omhoog houdt stroomt het geluk naar binnen en als hij zijn slurf naar beneden houdt loopt het geluk eruit.

 

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2018
Powered by AcyMailing