Nieuwsbrief 1, maart 2018

Printen

 

top2017

Nieuwsbrief 1               maart 2018

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Dit is de nieuwsbrief voor de klanten van de Wereldwinkel Stede Broec. Via deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over nieuwe producten of acties. Wat is er nieuw binnen gekomen? Welke acties staan gepland? Zo bent u als een van de eersten op de hoogte van onze aanbiedingen.

Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Via onze site kunt u die mailen.

Pasen

Maak de Paasdagen Fairtrade met producten uit de wereldwinkel.

Voor Pasen en de Paastafel heeft de wereldwinkel veel leuke versieringen.  Sier-kippen van aardewerk  in allerlei vormen en maten.

Samen gezellig met je familie ontbijten aan een vrolijk gedekte tafel. Zeker als je weet dat de makers van deze artikelen met jouw aankoop een beter bestaan kunnen opbouwen. 

Kortingsactie met de bieb is gestopt.

Op vertoon van de bibliotheekpas van de Westfriese bibliotheken

geven wij vanaf 1 maart 2018  geen 10% korting meer bij Wereldwinkel Stede Broec.

Zilversmid uit Nepal in de wereldwinkel op 11 mei vanaf 13.00 uur

 

Op vrijdag 11 mei vanaf 13.00 uur zal zilversmid Dambar uit Nepal aanwezig zijn in de wereldwinkel om sieraden te maken. Hij zal tevens zijn mooie handgemaakte sieraden verkopen.

Dambar vertelt dan over het mooie, maar straatarme Nepal en presenteert zijn uitgebreide collectie zilveren sieraden.

Het belooft een zeer interessante middag te worden.

Bij deze willen wij u alvast voor deze dag van harte uitnodigen. 

Chocolade Paaseitjes van Tony Chocolonely

Waar zijn de paaseitjes verstopt? Naast de gewone grote repen en de kleine repen van

Tony Chocolonely zijn er nu ook grote chocolade eitjes van Tony chocolonely te koop in de

wereldwinkel.

Het zijn heerlijke eitjes in vier verschillende smaken.

De cacao wordt ingekocht bij de boeren in Ghana en Ivoorkust.

Beelden uit Mexico                                        

In 2009 kregen Roberto en Etta het idee om mooie expressieve beelden te maken. Etta, een buitenlandse ontwerpster en Roberto, die zijn leven lang al met klei aan het werk is.

Hun samenwerking werd een groot succes en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een werkplaats waar 16 mensen onder goede omstandigheden en met veel plezier werken. Een werkplek met veel licht, ruimte, goede ventilatie op het platteland van Mexico.

De grondstof voor de beelden is klei. Deze wordt speciaal van een berg gehaald zo’n 50 km van de werkplaats. Aan de klei worden mineralen toegevoegd zodat de oventemperatuur verhoogd kan worden van 500 naar 800 graden Celsius. De beelden worden hierdoor harder en minder breekbaar.

Roberto en Etta creëren samen de beelden. Etta ontwerpt en samen voeren ze het ontwerp uit. Eenmaal tevreden met het prototype worden er mallen gemaakt. In deze mallen wordt de klei gekneed en deze moet minimaal een halve dag drogen. Na het drogen wordt de mal verwijderd en kunnen de details handmatig aangebracht worden. Afhankelijk van het beeld bestaat 1 beeld uit meerdere mallen.

Voordat het beeld in de oven kan moet het gedurende een week in de schaduw en uit de wind aan de lucht drogen. Dit om kromtrekken en grote scheuren te voorkomen. Daarna worden ze gedurende 5 uur in een oven gebakken. Voorheen gebeurde dit in een hout gestookte oven, inmiddels in een elektrische oven. Hierdoor is de temperatuur exacter te regelen en het is milieuvriendelijker.

 

Na het bakken worden de kleine scheurtjes dichtgesmeerd met een pasta en gladgeschuurd zodat de oppervlakte egaal wordt.

Een basis laag wordt aangebracht om alle poriën in de klei te sluiten. Over deze basis komt een grondlaag van olieverf. Deze laag moet 3 dagen drogen voordat men verder kan.

De kleur wordt in minimaal 3 lagen aangebracht en geeft de dynamiek aan het beeld. Als afwerking wordt het beeld tweemaal afgelakt met een vernis. Door het vele handwerk zijn geen twee beelden gelijk maar heeft ieder beeld zijn eigen uitstraling.

Deze unieke beelden worden bij voorkeur niet buiten geplaatst en zijn niet vorstbestendig.

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2018
Powered by AcyMailing