Nieuwsbrief 3, oktober 2017

Printen

 

top2017

Nieuwsbrief 3              Oktober 2017

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Dit is de nieuwsbrief voor de klanten van de Wereldwinkel Stede Broec. Via deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over nieuwe producten of acties. Wat is er nieuw binnen gekomen? Welke acties staan gepland? Zo bent u als een van de eersten op de hoogte van onze aanbiedingen.

Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Via onze site kunt u die mailen.

Sinterklaas bij de wereldwinkelsint

Bent u op zoek naar een origineel en fair cadeau?

Bij de Wereldwinkel slaag je zo!

Laat u door ons verrassen.

Met cadeaus die bij ieder passen.

Koopavonden voor Sint op: 30 november 1 en  4 december tot 21.00 uur.

Vogels van 'scrap metal' uit Zimbabwe

Vogels in alle soorten en maten. Van 10 centimeter tot anderhalve meter. Stuk voor stuk vervaardigd van ‘scrap metal’, ofwel in stukken gezaagde delen van oude auto’s en oliedrums die zodoende worden hergebruikt voor artistieke objecten voor binnen en buiten.

Van oudsher kent Zimbabwe een sterk artistiek erfgoed. Dat is niet alleen te zien aan de beeldenproductie, maar ook aan de waarheidsgetrouwe manier waarop de ‘scrap metal’ objecten zijn gemaakt: een uil is een uil en een ooievaar is een ooievaar. Deze Zimbabwaanse traditie van creatief vakmanschap is zeker opvallend en wordt door de omringende landen niet geëvenaard. De meerwaarde van de kunstwerken ligt dan ook in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen.

De kunstobjecten van ‘scrap metal’ vinden hun oorsprong in de Township Art: van afval producten vogels maken waardoor de makers op eenvoudige wijze een boterham kunnen verdienen. De objecten zijn opgebouwd uit diverse onderdelen. Zo worden de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een vogel eerst uit het metaal gezaagd en vervolgens met een lasapparaat samen gevoegd. Tot slot wordt het object eventueel afgewerkt met vernis voor de glanzende ‘touch’.

Voor binnen en buiten

Het bijzondere aan de ‘scrap metal’ producten is dat ze ook heel goed buiten kunnen staan. Toch vinden sommige klanten het roestige imago niet altijd mooi. Wie het product glanzend wil houden, moet het jaarlijks bewerken. Dit betekent dat het eerst goed moet drogen en zand en stof moet worden verwijderd met een zachte borstel om het vervolgens te vernissen. Daarna moet het vernis goed drogen en is het object weer voor een jaar in optimale conditie.

 Landelijke Fairtrade week: van 28 oktober tot en met 5 november

Tijdens de Fairtrade week wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. In heel Nederland vinden er tal van acties en evenementen plaats. Uiteraard doet de Wereldwinkel ook mee aan de fairtrade week die plaats zal vinden van 28 oktober tot en met 5 november.

Aanbieding

Drie pakken Fairtrade thee voor 5 euro.

Op=op
Ideeën nodig voor Kerst?

Van kerstpakket tot dank je wel voor je inzet.

Je vindt het bij de wereldwinkel in Stede Broec!

Fair Trade kerstpakketten in alle vormen, kleuren en maten, en…in elke prijsklasse!

De pakketten worden gevuld met handgemaakte, vaak kleurrijke cadeaus, gecombineerd met Fairtrade lekkernijen. Elk artikel uit het assortiment is op lokale en traditionele wijze onder Fairtrade omstandigheden vervaardigd in ontwikkelingslanden. Unieke producten met elk een eigen eerlijk verhaal. Dit wordt gecombineerd met Fairtrade wijn, koffie, thee en/of chocolade.

Dit alles maakt onze kerstpakketten en cadeautjes tot een eigentijds, transparant en eerlijk idee.

Kom inspiratie opdoen en kies uw eigen cadeau of pakket! We helpen u er graag bij!

Bellen of mailen kan ook:

Erna Hendrikx:
T: 06 52021170
E: paulerna@quicknet.nl
of
Marga Scherer:
T: 06 25126505
E: marga.scherer@kpnmail.nl
Koopavond voor kerst op: 21 en 22 december tot 21.00 uur.

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2017
Powered by AcyMailing