Nieuwsbrief 2, mei 2017

Printen

 

top2017

Nieuwsbrief 2               mei 2017

Klik hier als u de nieuwsbrief in uw browser wilt lezen

Dit is de nieuwsbrief voor de klanten van de Wereldwinkel Stede Broec. Via deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over nieuwe producten of acties. Wat is er nieuw binnen gekomen? Welke acties staan gepland? Zo bent u als een van de eersten op de hoogte van onze aanbiedingen.

Opmerkingen en suggesties zijn altijd welkom. Via onze site kunt u die mailen.

 Wereld winkel bestaat 35 jaar: mini-foodmarkt op 13 mei

Op 25 mei bestaat onze wereldwinkel 35 jaar. Daarom zullen er dit jaar op enkele momenten extra publieksacties worden gevoerd. Een van die acties zal plaats vinden op zaterdag 13 mei.

Op die dag organiseren wij mini-foodmarkt (van 11.00-16.00 uur) met kramen van ontwikkelingsorganisaties en  enkele lokale food-verkopers.  

Op het parkeerterrein in de onmiddellijke omgeving van de wereldwinkel komt een opstelling van een tiental marktkramen, die allemaal een binding hebben met één of meerdere projecten in ontwikkelingslanden of die voedsel (groenten, kaas etc) van lokale leveranciers verkopen.

Natuurlijk willen wij u voor deze dag van harte uitnodigen.

Programma

Tijd

                    Activiteit
11.00 uur Opening ,met optreden djembé band
12.00 uur optreden djembé band
13.00 uur Bekend maken winnaar loting
13.30-15.30 uur

Optreden van koor “5 voor 6”

en zanger/gitarist  Sven Reus

16.00 uur Afsluiting
Deelnemers aan de mini-foodmarkt zijn: Stichting Holland Building Nepal, Kartini, Stchting June, Stichting Geloof hoop en Liefde, Proevkantoor: Groenten en fruitpakketten, Evlac pindakaas, Sans bakmixen zonder geur-, kleur- en smaakstoffen,   Vivaldi-ijs.
Moederdag

Zondag 14 mei is het moederdag.

Op zoek naar een cadeautje voor Moederdag? Met een cadeautje van de Wereldwinkel zet je een persoonlijk en liefdevol verhaal in de wereld...

Wist jij dat elk product uit ons assortiment met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht is? Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Koop je een cadeau in één van onze 240 winkels, dan draag je daaraan bij.

Voor een mooi Moederdagcadeau slaag je zeker bij onze mooie Wereldwinkel. (H)eerlijke  Tony chocolony chocolade, een mooie kaars, een leuke mok, een mooie ring of ‘n kleurige zomerse sjaal: daar maak je moeder blij mee.

We hebben ook  prachtige beelden en vazen  nieuw ingekocht in verschillende kleuren, maten en prijzen. 
 

Seepje, puur natuurlijk wasmiddel uit Nepal

Bij een gemiddeld gezin staat de wasmachine vrijwel dagelijks te draaien. En worden jaarlijks grote hoeveelheden chemisch wasmiddel gebruikt. Mooi dat er met Seepje nu een 100% plantaardige wasmiddelvervanger is. Dankzij de natuurlijke schoonmaakkracht van de schillen van de Sapindus Mukorossi vrucht komt alle was voortaan schoon en natuurlijk fris uit de machine. Goed voor ons milieu én goed voor de producenten in Nepal die voor hun werk een eerlijk loon ontvangen.

In Nepal groeien Sapindusbomen in overvloed op 200 tot 1500 meter hoogte. De schillen van vruchten worden ook wel Seepje schillen genoemd. Deze schillen geven bij aanraking met water een natuurlijke, schuimende vorm van zeep af met reinigende en antibacteriële eigenschappen. In Nepal wordt deze natuurlijke zeep door de lokale bevolking al sinds jaar en dag gebruikt voor het lichaam én om de handwas mee te doen.

Zo werkt Seepje

Het Seepje concept bestaat uit vier producten: Seepje Neutraal, Seepje Orchidee, Seepje Dennen en Seepje Lavendel. Elke verpakking bevat 150 gram schillen, goed voor 30 wasbeurten, en twee katoenen waszakjes. Slechts 4 hele of 8 halve schillen per waszakje zijn voldoende voor een natuurlijk schone en frisse was. Ook goed om te weten: de schillen verruimen de kledingvezels, wat het gebruik van wasverzachter overbodig maakt.

Ook de vloeibare Seepjes maken je was op alle temperaturen natuurlijk schoon en zacht!

Naast het wasmiddel heeft Seepje ook allesreiniger.

Wasmand

Seepje en de Wereldwinkel presenteren een frisse voorjaarsactie voor iedereen die houdt van ‘Eerlijk wassen en poetsen’. Vanaf midden april maken klanten bij aankoop van een Seepje artikel kans op een Wereldse Wasmand t.w.v. 29,95.

Over de Wereldse Wasmand

De Wereldse Wasmand van Seepje is gemaakt van oude steward(ess)-kostuums en heeft letterlijk de héle Wereld gezien… Gebruik van de Seepje Wereldse Wasmand is simpel. Maak je was lekker vies, vergeet niet te genieten terwijl je dat doet. En mik ‘t daarna in de Wereldse Wasmand. Hij houdt het lekker bij zich tot je besluit een natuurlijk wasje te draaien met Seepje. Oja, hij is 62 centimeter hoog, 44 centimeter breed en 35 centimeter diep. Daar kun je heel wat was in kwijt, toch?

www.wwsb.nl   Onze winkel vindt u bij Streekhof, De Tuin 31 in Bovenkarspel. Telefoon 0228 520 012.

bot2017
Powered by AcyMailing