Nieuwsbrief

Het herfst! Er is geen ontkomen meer aan. Het lijkt her en der nog een beetje op nazomeren, en we doen hard ons best om die zomer te lengen, maar de bomen buigen steeds vaker voor de wind. Herfstkleuren, de kachel die aanspringt, de eerste kerstkaarten die in de winkel liggen.. maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Eerst vieren we Oktober Wijnmaand! Én de komst van een nieuwe leverancier in onze mooie winkel. Je leest er alles over in deze kakelverse nieuwsbrief. Groetjes van ons allen! 

Oktober = Wijnmaand

Eind september tot begin oktober is de beste tijd om druiven te oogsten op het noordelijk halfrond. Rond deze tijd hebben de druiven het juiste suiker- en zuurgehalte om heerlijke wijnen te kunnen creëren. Daarom is Oktober van oudsher de Wijnmaand! Om dat te vieren organiseren wij onze eigenste wijnmaand en krijg je bij 3 flessen wijn, de 4e gratis! PS mixen & matchen mag!

Onze Firefly wijnen
Zijn afkomstig van Stellar Organics: een bijzonder wijnhuis in Zuid-Afrika. Niet alleen werkt hier de eerste vrouwelijke farm manager van Zuid-Afrika, de arbeiders zijn ook voor 50% mede-eigenaar van het boerenbedrijf en 26% ook van de wijnmakerij. Stellar was de eerste biologische wijngaard ter wereld die een fairtrade certificaat mocht ontvangen. Dus reden genoeg om deze wijnen te proeven! Verkrijgbaar als Shiraz/Merlot, Rosé, Chenin Blanc en Souvignon Blanc.

Eerlijke wijnen

Onze Fairtrade Original wijnen
De wijngaarden, gesitueerd tegen de hellingen, hebben allemaal een unieke positie ten opzichte van de zon. De druiven krijgen zo een eigen karakter en dat geeft de wijn een mooie complexiteit. De wijnboeren en wijnmakers van Piekenierskloof Wine Company werken er samen om de beste wijnen te maken. De samenwerking is soepel en intens net zoals deze Shiraz. Ook in het assortiment van Fairtrade Original: Chenin Blanc, Chardonnay, Pinotage en de Merlot.

 

4 halen = 3 betalen!

 

Onze Herfstcollectie
een kleine greep

The making off! Ons grootste beeld ooit in onze Wereldwinkel; Een giraffe van zo'n 2 meter hoog. En hij is prachtig! Hij is afkomstig van onze nieuwe leverancier, Thatatha. In Afrika staat het traditionele ambacht van met name houtsnijwerk nog hoog in het vaandel. De organisatie staat voor lokale werkverschaffing tegen een eerlijke prijs en onderscheidt zich door oog voor detail en traditie. De giraffe is maar een tipje van de sluier, we hebben nog veeeel meer! Maar daarvoor is de nieuwsbrief te kort. Graag tot snel weer! Hartelijke groetjes, Jonica

Actueel

Op deze pagina's wordt u op de hoogte gehouden van allerlei actuele zaken, evenementen en gebeurtenissen. Als u iets organiseert waar we vanuit onze missie een rol kunnen spelen, dan nodigen we u graag uit om daarover contact met ons op te nemen.