Wereldwinkel Stede Broec bestaat 40 jaar
Wereldwinkel  Stede Broec bestaat dit jaar (2022) 40 jaar.

Het begon allemaal in 1982. We verkochten fair trade koffie om aandacht te vragen voor de misstanden in veel landen. In de loop der jaren werd het allemaal steeds professioneler en begonnen we te werken aan een echte winkel. 

Nu in 2022 wordt de winkel gerund door bijna 40 enthousiaste vrijwilligers en horen we bij  Wereldwinkels Nederland.  We zijn trots op onze winkel, want het is een mooie cadeauwinkel waar je altijd een passend cadeau met een verhaal kan vinden. Onze producten zijn namelijk fair tradeen duurzaam. We betalen een eerlijke prijs aan de producenten zodat zij een goed bestaan kunnen opbouwen. Het gaat dan om voor ons normale dingen als een huis, eten, opleiding en medische zorg. Als je iets koopt in onze Wereldwinkel help je hen daar dus bij. 

Op donderdag 5 mei starten de feestelijkheden.

 

NATUURLIJK SCHOON: ZEEP VOOR DE HUID EN HET HAAR

 

Zeep van  Botma & van Bennekom
In wereldwinkel Stede Broec zijn de zepen van Botma & van Bennekom te koop. Deze zijn gemaakt met de
de allerbeste ingrediënten. Alle ingrediënten zijn biologisch gecertificeerd, en veelal duurzaam verkregen. Sommige ingrediënten zijn extra goed voor mens en natuur. Zo helpt de inkoop van onze shea butter Ghanese vrouwen aan werk. Ook gebruiken ze beslist geen palmolie omdat de winning hiervan ernstige schade toebrengt aan mens en natuur. De producten zijn vrij van plastic, biologisch en proefdiervrij. Wereldwinkel Stede Broec verkoopt lichaamszeep, haarzeep, badzout en lippenbalsam.
Bij de eerstvolgende strippenactie van het Streekhof (27 april tm 7 mei 2022) krijgt u op alle producten van Botma & van Bennekom 10% korting .

 

KUNST UIT ZIMBABWE

Vogels in alle soorten en maten. Van 20 centimeter tot anderhalve meter. Stuk voor stuk vervaardigd van ‘scrap metal’, ofwel in stukken gezaagde delen van oude auto’s en oliedrums die zodoende worden hergebruikt voor artistieke objecten voor binnen en buiten.
 Van oudsher kent Zimbabwe een sterk artistiek erfgoed. Dat is niet alleen te zien aan de beeldenproductie, maar ook aan de waarheidsgetrouwe manier waarop de ‘scrap metal’ objecten zijn gemaakt: een uil is een uil en een ooievaar is een ooievaar. Deze Zimbabwaanse traditie van creatief vakmanschap is zeker opvallend en wordt door de omringende landen niet geëvenaard. De meerwaarde van de kunstwerken ligt dan ook in de subtiele combinatie van mooie vormgeving, gerealiseerd met afgedankte materialen.
 De kunstobjecten van ‘scrap metal’ vinden hun oorsprong in de Township Art: van afval producten vogels maken waardoor de makers op eenvoudige wijze een boterham kunnen verdienen. Ondertussen is de Township Art uitgegroeid tot een levendige handel in objecten van ‘scrap metal’. De objecten zijn opgebouwd uit diverse onderdelen. Zo worden de verschillende onderdelen van bijvoorbeeld een vogel eerst uit het metaal gezaagd en vervolgens met een lasapparaat samen gevoegd. Tot slot wordt het object eventueel afgewerkt met vernis voor de glanzende ‘touch’.
 
 

Actueel

Op deze pagina's wordt u op de hoogte gehouden van allerlei actuele zaken, evenementen en gebeurtenissen. Als u iets organiseert waar we vanuit onze missie een rol kunnen spelen, dan nodigen we u graag uit om daarover contact met ons op te nemen.